Jump to content

Welcome to 4GTuner
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. If you already have an account, login here - otherwise create an account for free today!
Photo

How to program your EVO 3 remote entry setup.

- - - - -

  • Please log in to reply
31 replies to this topic

#21
EV0300

EV0300

    Advanced Member

  • Active Members
  • PipPipPip
  • 1,502 posts
  • LocationVictoria, Geelong
Tested my actuator on the passenger side and it works... so im kind of stuck as i know sweet fa when it comes to wiring. I noticed the drivers side has 2 extra pins that the passenger didnt black and brown with yellow stripe. Any recommendations?

#22
Ian91

Ian91

    Advanced Member

  • Active Members
  • PipPipPip
  • 1,624 posts
  • LocationPomona, Sunshine Coast, QLD
The extra wires are so if you manually lock/unlock that door it will do the rest. If your having trouble finding a genuine actuator I'll tell you a trick.

We bought a np Pajero and a couple of the doors weren't locking/ unlocking with the key in drivers door. I rang around a few wreckers for actuators and no one local had. So I went down to supercheap, bought one of those cheap af central locking kits, not even the one with the remote ( so like $39 or some shit). Then I just removed the existing actuator and modified the bracket to fit the supercheap parts, just have to test as you go to make sure your wiring the polarity right otherwise the door might lock when you press unlock. So the 3 wire actuators worked for all the doors besides the drivers. Once I'd done that I brand a remote home from work and programmes it in and somehow, even though the drivers door worked with the key to lock/unlock the rest it wouldn't lock/unlock with the remote. So I pulled that door apart and dos the same thing but used the 5 wire actuator instead. Works 100% every time and now if they break again I have a couple spare 3 wire units and if I need another drivers side just go buy a whole kit instead of the 200-250 or some shit mitsu wanted lol.

Hope this helps!

#23
GSR 95T

GSR 95T

    Advanced Member

  • Active Members
  • PipPipPip
  • 638 posts
  • LocationSydney
I've been talking with him through txt. It's not his actuator.

He was buying one off me but there's no need as he plugged it into the passenger side and it works.

It's something to do with wiring. The wiring in his door has been mucked around with. To me it almost looks like it's a harness from the passenger door of a GSR.

As one of the extra connectors that's there looks like the connector that go's to the switch on the back of the lock on a GSR front passenger door. Evo's don't have this at all. (EVO300's car is an EVO 3.)

And no model that I've seen has it on the drivers door....

We're still looking into it. Starting with the big red relay inner the dash. And then work our way back through the wiring to the door.

#24
EV0300

EV0300

    Advanced Member

  • Active Members
  • PipPipPip
  • 1,502 posts
  • LocationVictoria, Geelong
All sorted big thanks to GSR 95T for troubleshooting with me. Someone had swapped a passenger gsr door loom into the door for whatever reason and the pins are in different configuration. Luckily someone local had a door loom swapped it over and it was all good. Happy to have remote locking!

#25
GSR 95T

GSR 95T

    Advanced Member

  • Active Members
  • PipPipPip
  • 638 posts
  • LocationSydney
All good. Just stoked it's all sorted for you bud.

#26
Willard

Willard

    Member

  • Active Members
  • PipPip
  • 28 posts
  • LocationBrisbane

The Evo 2 has the same setup for remote central locking.

 

I have seen an Evo 1 with the remote integrated into actual key, so they must have had something there.

 

Nice write up fella's - was looking for this info for ages!


Evolution II GSR

#27
GSR 95T

GSR 95T

    Advanced Member

  • Active Members
  • PipPipPip
  • 638 posts
  • LocationSydney
Cheers man glad it helped...

#28
CM5A

CM5A

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
  • LocationGeelong
You don't happen to know how to do evo 1 as its different... I've tried what you do here but no good... and I'm curious as to the aerial bit..?? In the evo 1 there is a module in the drivers door and it has no aerial..??

#29
GSR 95T

GSR 95T

    Advanced Member

  • Active Members
  • PipPipPip
  • 638 posts
  • LocationSydney
I'm not 100% with the evo 1 setup as I've never done it myself.

And with the aerial, again never seen an E1 setup so don't know if it is suppose to have one. Does the module have a aerial plug ??(like an aerial plug on the back of your headunit.!!). If it does then yes it should have one... If it doesn't then no it shouldn't have one !!

You say it has the Set1 - Fix - Set2 switch !! If it has this then it should be the exact same process to set up a key for it....

Look to see if it needs an aerial and go from there. If it does get an aerial.... If it doesn't need one, Try the process again..

Try doing it sitting in the car with the door trim off and all doors close... Also make sure the central locking is set so the doors are unlocked !!.

Flip the switch to "Fix" for a few seconds if it's not already there !! Then flip it to "Set 1" and hit the button, your central locking should lock, then flip the switch back to "Fix.".. Wait a few seconds then press the button again. This should unlock the central locking... From there on it should just work as intended... Lock - Unlock.

If this doesn't work then yeah I'd say either your module or key FOB are buggered.

Give it a go and get back to us...

#30
Hrvat9

Hrvat9

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
  • LocationToronto, canada
I got an evo 3, wiring and Aerial are hooked up , I have a three button fob but I can’t get it to work/sync up at all. My central locking works when I lock my doors from the drivers side

Edited by Hrvat9, 30 November 2019 - 04:39 PM.


#31
!Jonzap!

!Jonzap!

    Advanced Member

  • Active Members
  • PipPipPip
  • 233 posts
  • LocationMelbourne

have you checked if the transmitting frequency of your fob is correct for the receiver? the factory fob has 2 buttons



#32
GSR 95T

GSR 95T

    Advanced Member

  • Active Members
  • PipPipPip
  • 638 posts
  • LocationSydney
As stated above the factory EVO 3 Key FOB is a 2 button FOB. That looks like this.

eca72c9c934397cd8188feb9f129678a.jpg


If you have a 3 button FOB then thats probably why it’s not working. Post a pic of your FOB.



Sent from my iPhone using Tapatalk

Edited by GSR 95T, Yesterday, 01:04 PM.



2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users